top of page

Våra appar

LÄSMASKINER

LJUDLEK

LJUDLEK_edited.png

Ljudlek utgår från den kända Bornholmsundersökningen. Vi fokuserar på det som är det mest kritiska för läsinlärningen, nämligen förmågan att lyssna efter enskilda språkljud i ord. Denna förmåga kallas också fonemisk medvetenhet. OBS! Ljudlek finns enbart i app store. 

App Store_edited.png
LÄSMASKINER.png

Appen Läsmaskiner är en naturlig fortsättning på Ljudlek. Den innehåller två aktiviteter som befäster sambandet mellan ljud och bokstav. Vi använder samma symboler för språkljudet som Ljudlek. På de fyra spelmaskinerna tränar man att läsa/ljuda ihop ord med två respektive tre bokstäver. Orden kan vara riktiga ord som betyder något eller "busord" som inte betyder något t.ex. Sok. Detta för att man inte kan gissa ordet. 

App Store_edited.png
Google Play_edited.png

MOTSATSLEK

Lyssna_ljuda_läspaket-ikon.png

Lyssna-Ljuda-Läspaket är ett förmånligt paket bestående av apparna Ljudlek och Läsmaskiner. Man tjänar ca 30%. Detta paket finns endast i App Store. 

App Store_edited.png
MOTSATSLEK.png

LYSSNA-LJUDA-LÄSPAKETET

I Motsatslek fokuserar vi på att arbeta med ordförrådet genom att hitta motsatsord. Detta innebär både att öka sitt ordförråd och att organisera det. Appen i App Store innehåller både en svensk och en engelsk version så att man kan träna sitt engelska ordförråd. 

App Store_edited.png
bottom of page