top of page

Tips

Vi tycker det är viktigt att alla hittar det bästa materialet för de barn man vill hjälpa. Vi vill därför här tipsa om andra hemsidor som kan vara av intresse.

Funka Mera drivs efter mottot vi hjälper flera att funka mera.

I vår kunskapsportal finns information, inspiration, utbildning och pedagogiska verktyg för de barn, ungdomar och vuxna som kan behöva lite extra stöd för att klara vardagen. Med rätt kunskap uträttar vi stordåd tillsammans! 

Funka Mera - Funka Mera - kunskap

 

I Funka Meras e-handel finns hjälpmedel och pedagogiska verktyg för till exempel hemmet, klassrummet eller förskolan.

Funka Mera - Funktionella hjälpmedel, pedagogiska verktyg och utbildning

Språkbussen håller TAKK kurser och skapar pedagogiskt material med TAKK och bildstöd, t ex Mina känslor, Teckenplanscher, TAKK böckerna "Grundläggande TAKK-kunskaper" och "Fortsatta TAKK-kunskaper". Hos oss hittar ni även språklådorna om familjen Kippin.

På AppStore och Google Play hittar ni apparna "Puffarna" som handlar om känslor. Appen "Bildschema" är ett bildstöd för att tydliggöra strukturen på en dag eller på en aktivitet.

www.sprakbussen.se

Här är tips om två appar från Milingo. Med Fonemixo kan ni träna olika språkljud. I ett memory-spel får barnet öva på t ex s-ljudet med bilder som sol, säl och spade. Barnet får träna genom att säga ordet högt när det vänds upp. Ni kan också leka fritt med korten och då kan ni t ex hitta på berättelser med s-ord. 


I Teckenskatten lär ni er teckenspråks-ord, TAKK och TSS (tecken som stöd). I lugn och ro kan ni titta på filmer med barn som tecknar. Sen kan ni spela ett spel där man ska känna igen ordet på filmen. Appen innehåller ord för saker som finns i barnets värld, men även färger och siffror. Mer info om apparna (och länkar till App Store och Google Play där båda apparna finns).

bottom of page